TRE – Stressinpurku

unnamed.jpg

Löydä TRE – stressinpurku menetelmä ja vapaudu kehon jännityksistä luonnollisella tavalla!

Tension, Stress and Trauma Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu ihmisen kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännityksiä, joista vapautuminen aktivoituu helposti opittavien fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän / värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston jännitystiloja. TRE-menetelmän on koettu lisäävän mielen ja kehon tasapainoa, rentoutta ja rauhaa usein jo välittömästi tai parin harjoituskerran jälkeen. Tästä menetelmästä ovat hyötyneet monet elämäntilanteessaan ja työssään stressaantuneet ihmiset. Menetelmästä hyötyvät myös urheilijat, jotka haluavat parantaa palautumista ja lisätä liikkuvuutta.

Menetelmän kehittäjä, Tri David Berceli on kansainvälisesti tunnettu traumanhoidon asiantuntija. Hän on työskennellyt monilla maailman kriisialueilla ja opettanut menetelmää kymmenille tuhansille ihmisille. Berceli on kehittänyt ja opettanut TRE-menetelmää yli 20 vuoden ajan.

TRE-menetelmän perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. Metodin opittua sitä voi käyttää itsehoitomenetelmänä tarpeen mukaan päivittäin tai muutamia kertoja viikossa. Itsehoidollinen TRE-harjoittelu ei sovi ihmisille, joilla on mm. vakavia sydän- ja verenkiertoelinten, mielenterveyden tai tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ilman hoitavan lääkärin konsultaatiota. TRE harjoittelua ei suositella raskaana oleville.

Yksilöohjaus aloitetaan alkukeskustelulla, jossa käydään läpi keskeiset asiat TRE-menetelmästä sekä asiakkaan tarpeista ja toiveista. Asiakasta ohjataan sitten tekemään TRE-stressinpurkuliikkeet hänelle soveltuvalla tavalla. Yksilöohjauksen aikana ja sen lopuksi on mahdollista keskustella kaikista TRE-menetelmän herättämistä asioista.

Yksilöohjaus toteutetaan Rovaniemen keskustan tuntumassa Pirttitiellä tiloissani tai muussa asiakkaan kanssa sovittavassa tilassa. Yksilöohjaus kerta 90 min. 75 € sis. alv. 24 %, kolmen ohjauksen sarja (3 x 90 min) 195 € sis. alv 24 %

TRE – peruskurssilla käydään läpi stressin ja trauman vaikutuksia kehoon ja mieleen sekä opetellaan luonnollinen TRE-menetelmä, jolla näistä vaikutuksista voidaan vähitellen palautua. Muutaman tunnin kurssi on johdanto TRE-menetelmään, ja se antaa valmiuksia TRE-menetelmän käyttöön itsehoitona sekä perustiedot, jos haluaa opiskella menetelmää lisää. TRE-peruskurssi ei anna valmiuksia ohjata menetelmää muille. Kurssi sisältää tee-/kahvitauon ja pientä purtavaa. Mukaan mukavat joustavat vaatteet ja halutessasi oman makuualustan.

  • TRE – kurssi 2,5 – 3,5 tuntia Pyydä tarjous ryhmille.

Ryhmänohjaus TRE ryhmään osallistuminen edellyttää, että on käynyt aikaisemmin TRE-menetelmän yksilöohjauksessa tai TRE-kurssilla.

Sertifioitu TRE-menetelmän ohjaaja Maria Nurmela puh. 040-7216637, maria.nurmela@gmail.com